8/8: werken Gaver-Koolstraat-Schuitje en 16/8 werken Hoogstraat (kruispunten Beukenplein)

Wat?

Begin april werd in de dorpskern van Berlare het wegdek vervangen door asfalt. Aansluitend op die zone werd in juni het wegdek vernieuwd tot aan het kruispunt Gaver/Bauwensstraat en werd een verkeersplateau aangelegd op het kruispunt Gaver/Bauwensstraat
Na het bouwverlof wordt in augustus het wegdek vernieuwd op het traject Gaver-Koolstraat-Schuitje en in Hoogstraat aan de kruispunten aan het Beukenplein.
De werken zullen ten laatste op 20 september afgerond zijn. 

Welke ingrepen?

  • Aansluitend op de recent aangelegde verkeersdrempel op het kruispunt Gaver/Bauwensstraat en de asfalteringswerken in Gaver zal de aannemer starten met het vernieuwen van de toplaag van het asfalt op het traject Koolstraat-Schuitje. De werken zullen vermoedelijk starten op 8/08/2022.
  • Ook de toplaag van het asfalt wordt vernieuwd ter hoogte van de kruispunten aan het Beukenplein, aansluitend op het nieuw aangelegde asfalt op het Dorp. Deze werken zullen vermoedelijk starten op 16/08/2022.
  • Bijkomend zullen kleine infrastructurele ingrepen worden uitgevoerd ter hoogte van het Beukenplein:
    • In de Hoogstraat wordt de toegang tot de Spinnerijstraat en Kruyenberg versmald. Daardoor wordt het te vlot in- en uitrijden van deze zijstraten beperkt en wordt de oversteekbeweging voor voetgangers korter en dus veiliger.
    • Er worden in deze zone ook vier nieuwe oversteekplaatsen aangelegd met een duidelijkere en dus veiligere looproute.

Wat met het verkeer?

Tijdens de werken is er geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers zullen (mits plaatselijk afstappen) wel steeds veilig kunnen passeren.
Voor de werken Koolstraat/Schuitje wordt een omleiding in beide richtingen voorzien via Gentsesteenweg – Dendermondse Steenweg – Donklaan – Blauwhofdreef – Nieuwstraat – Dorp.
Voor de werken aan de kruispunten aan het Beukenplein wordt een omleiding in beide richtingen voorzien via Turfputstraat.

Contact

dienst vergunningen:
052 43 25 15
vergunningen@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies