Asfalteringswerken Sluis-Turfputstraat

Lokaal bestuur Berlare plant werken ter hoogte van Sluis-Turfputstraat om de staat van het wegdek te verbeteren. De aannemer vernieuwt er de asfalttoplaag, past de putdeksels van de riolering aan en herstelt waar nodig de goten.

Timing

De werken starten op 27 februari 2023.

In eerste instantie wordt het wegdek van het gehele traject Sluis-Turfputstraat afgefreesd. Daarna volgt een periode van plaatselijke werken aan de goten, boordstenen en putdeksels. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, worden de werken opgedeeld in twee fasen:

  1. De eerste fase is voorzien van 27 februari tot 10 maart en omvat de plaatselijke werken en asfaltering Sluis, vanaf het Riekend Rustpunt tot aan het pleintje aan het kruispunt met de Hoogstraat.
  2. De tweede fase is voorzien van 10 tot 24 maart en omvat de plaatselijke werken en asfaltering vanaf het kruispunt Sluis/Hoogstraat, de Turfputstraat tot aan de Nieuwstraat.

Na de paasvakantie zal ook het wegdeel Sluis richting Uitbergen (voorbij het Riekend Rustpunt) worden heraangelegd. Hierover volgt later meer info.

Hinder

Tijdens de plaatselijke werken aan de putdeksels en goten zal er soms plaatselijk geen doorgang zijn voor voertuigen. Bij de aanleg van de nieuwe asfaltlaag, gepland op het einde van iedere fase, zal de weg geheel worden afgesloten.

In de betrokken straten post de aannemer enkele dagen vooraf een bewonersbrief met de precieze timing en de te verwachten impact van de werken. Ook met de huisvuilophaling wordt rekening gehouden.

Meer info

Voor bijkomende info kan je contact opnemen met Luc De Block, dienst openbare werken via 052 43 25 30.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies