Begraafplaatsen

Wat?

In Berlare zijn vier begraafplaatsen: in Berlare, Overmere, Uitbergen en aan Bareldonk. Op deze begraafplaatsen mag je overledenen begraven, bijzetten in een columbarium of urnenveld, of hun as uitstrooien.

De begraafplaatsen zijn open voor het publiek:

  • van 1 oktober tot en met 28/29 februari: van 8.30 tot 17 uur
  • van 1 maart tot en met 30 september: van 8.30 tot 19.30 uur

Herinneringsbrievenbussen

Een begraafplaats betekent meer dan een laatste rustplaats voor onze nabestaanden. Het is ook een plaats om tot rust te komen, een plaats voor bezinning en herinnering.

Daarom staan er op de begraafplaatsen herinneringsbrievenbussen: aan de afscheidsruimte in Berlare, onder de grote treurwilg in Overmere, ter hoogte van de sterretjes in Uitbergen en naast het columbarium op begraafplaats Donk. 

Een korte boodschap, een lange brief, een leuke tekening of een gedicht... Het kan helpen om troost te bieden en je verlies te verwerken. 

De boodschappen worden niet gelezen door derden. Ze worden apart bewaard voor een symbolische verbranding op de nocturnes die rond Allerzielen plaatsvinden.

De brievenbussen zijn er voor iedereen die de nood voelt om iets neer te pennen. Ook voor wie de naaste niet op een Berlaarse begraafplaats ligt.

Contact

dienst burgerlijke stand:
052 43 25 10
bevolking@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies