Erfgoedcel Land van Dendermonde en IOED

Berlare is lid van de Erfgoedcel, voor haar roerend erfgoed

Berlare maakt deel uit van de Erfgoedcel Land van Dendermonde. De erfgoedcel heeft met haar erfgoedteam onderdak in de vroegere conciërgewoning van het Zwijvekemuseum te Dendermonde.
De Erfgoedcel Land van Dendermonde wil de kracht van (erfgoed)gemeenschappen aangrijpen om zo een regionaal en grensverleggend erfgoedbeleid uit te bouwen voor de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. Samen met een netwerk van vrijwillige en professionele partners in en buiten de regio beoogt ze de zorg voor en de ontsluiting van het lokaal cultureel-erfgoed te garanderen. Ze doet dit door ondersteuning te bieden aan erfgoedzorgers, door de uitwisseling van kennis en ervaring te stimuleren en door het realiseren van inspirerende en gemeenschapsvormende projecten. Daarnaast wil de Erfgoedcel Land van Dendermonde een aanspreekpunt en een bruggenbouwer zijn over de grenzen van dorpen, gemeenten, sectoren, opinies en interesses heen.
De erfgoedcel is het lokale steunpunt voor alle lokale erfgoedwerkers en erfgoed-geïnteresseerden.

Meer info: www.egclandvandendermonde.be
Contact: info@egclandvandendermonde.be of 052 25 03 40

Berlare is lid van de IOED, voor haar onroerend erfgoed

De Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst IOED Schelde-Durme werd in 2017 erkend en zet sinds 2018 het archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed van de 8 aangesloten gemeenten in de kijker, waaronder Berlare. De IOED ondersteunt o.a. Berlare in haar erfgoedbeleid en denkt mee na over hoe elke aangesloten gemeente en de gemeenten onderling hun onroerend erfgoed beter kunnen bewaren voor de toekomst. Concreet geeft de IOED advies aan de gemeenten in dossiers waar dat gewenst is. Daarnaast stimuleert de IOED initiatieven om erfgoed beter bekend te maken bij de inwoners om zo het draagvlak te vergroten. Omdat de IOED onder de koepel Regionaal Landschap Schelde-Durme valt, zal er in de toekomst nog meer aandacht zijn voor erfgoed in de reguliere projecten en werking van Regionaal Landschap.

Meer info: 
09 210 90 66 / 0470 45 25 70 / steffi@rlsd.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies