Zelf iets organiseren?

Wat?

Heb je plannen om een fuif te organiseren met je jeugdvereniging? Of eerder een knus, gezellig optreden? Organiseer je een buurtbarbecue op een pleintje of een bewegwijzerde wandeltocht?

→ Voor heel wat evenementen heb je vooraf toelating nodig van het college van burgemeester en schepenen. Die vraag je minstens twee maand vooraf aan via het evenementenloket zodat externe instanties zoals politie, brandweer en Agentschap Wegen en Verkeer voldoende tijd hebben om advies te geven. 

→ Je kreeg toestemming van het college van burgemeester en schepenen om het evenement te laten plaatsvinden, maar je zou ook graag gebruik maken van gemeentelijk materiaal en nutsvoorzieningen? Via het uitleenloket kan je tot uiterlijk 20 dagen vooraf je materiaal reserveren. Ook voor evenementen waar geen vergunning vooraf nodig is, kan je uitleenmaterialen aanvragen. 

Wanneer heb je een toelating nodig?

Je hebt voor jouw evenement vooraf een toelating nodig van het college van burgemeester en schepenen wanneer:

 • jouw evenement plaatsvindt op openbaar domein* 
  of
 • je een fuif, (dans)feest en/of muziekoptreden in een gemeentelijk gebouw organiseert
  of
 • je op privaat domein (zowel binnen als buiten) een fuif, (dans)feest en/of muziekoptreden organiseert dat publiek toegankelijk is en al dan niet met toegangsgeld.

  *onder openbaar domein verstaan we naast de openbare weg ook alle andere openbare plaatsen die voor het publiek toegankelijk zijn zoals bijvoorbeeld parken, parkings, pleinen, … 

  Bij twijfel, neem je contact met dienst recreatie en ondernemen.

Hieraan gedacht?

Bij de organisatie van een evenement komt heel wat kijken. Door de aanvraag voor jouw evenement in te dienen via het evenementenloket, krijg je een uitgebreid overzicht van je taken en verplichtingen als organisator. 
Meer uitleg nodig? Op onderstaande pagina vind je nog meer nuttige informatie en weetjes voor organisatoren. 

Contact

dienst recreatie en ondernemen:
Donklaan 123 (post: Dorp 22)
9290 Berlare
052 43 25 60 (balie)
052 43 25 61 (kantoor)
recreatie@berlare.be
ondernemen@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies