European Disability Card

Wat?

Doktersbriefjes, een parkeerkaart of attest van een instelling: mensen met een beperking moeten vaak heel wat 'bewijzen' op tafel leggen om een voordeel te ekomen bij culturele, sportieve of andere vrijetijdsbestedingen. En ook voor de man of vrouw achter de ticketbalie is het niet eenvoudig om te verifiëren wie wel of niet in aanmerking komt voor een korting of een voorbehouden plaats. 

Met de European Disability Card kunnen mensen met een beperking aantonen dat ze erkend zijn of onderstuening krijgen, zonder dat ze de beperking zelf moeten bewijzen. Zeker voor bepaalde groepen met een moeilijk visueel waarneembare beperking (slechtzienden, slechthorenden, personen met autisme...) is deze kaart een welgekomen hulp.

Praktisch

De kaart is gratis en ze is vijf jaar geldig. Je vraagt ze aan bij de FOD Sociale Zekerheid en bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Ook in tal van andere Europese landen wordt ze erkend.

Voordelen gemeente Berlare

In Berlare hebben kaarthouders momenteel recht op voorbehouden plaatsen in CC Stroming (indien gemeld bij aankoop tickets) en op het voorverkooptarief en gratis begeleider bij Waterfeesten.
De kaart kan ook nuttig zijn bij politietussenkomsten of een ziekenhuisopname. Aarzel niet om ze voor te leggen.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies