Noodtoestand Oekraïne

Wat

De huidige oorlogssituatie in Oekraïne raakt ons allemaal. Ook Berlare ondersteunt Oekraïners op de vlucht, onder andere op het vlak van huisvesting. Via de linkerkolom vind je daarover meer info.

Infowebsite en -nummer

De Federale overheid lanceerde een informatiewebsite en -nummer om alle informatie over de situatie in Oekraïne en de impact op ons land te centraliseren.

Op www.info-ukraine.be kunnen Belgische inwoners, Belgen in het buitenland, steden en gemeenten, Oekraïners die reeds in België verbleven en personen op de vlucht terecht voor meer informatie. Verschillende overheidsdiensten werken samen om deze informatie te bundelen. De komende dagen en weken zal de inhoud verder worden aangevuld.

Oekraïners op de vlucht vinden er onder andere informatie over de rechten die zij hebben wanneer zij in ons land aankomen, de te ondernemen stappen, hoe voor opvang gezorgd wordt…

Ook Belgische inwoners kunnen op de website meer informatie vinden over hoe zij kunnen helpen.

Daarnaast opent de federale overheid ook een algemeen informatienummerHet callcenter is elke dag te bereiken via het nummer 02 488 88 88 van 9 tot 17 uur.  

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies