Vraag je reflecterend huisnummer aan

Wat?

Gemeente Berlare biedt elke inwoner een gratis reflecterend huisnummer aan.
Maar je moet wel even laten weten vóór 1 mei 2021 of je zo'n exemplaar wil.

Op die manier dragen we samen bij aan beter leesbare huisnummers. Die zijn immers van levensbelang bij een noodgeval.

Hoe aanvragen?

Deze actie liep tot 1 mei 2021.
Het is nu niet meer mogelijk om een gratis reflecterend huisnummer aan te vragen.

Meer info

Wat verwachten we van jou?

 1. Schrijf je in vóór 1 mei 2021
  We hebben nog geen duizenden cijfers en letters aangekocht. Om logistieke en kostenefficiënte redenen kan je inschrijven om een gratis reflecterend huisnummer te krijgen. Op die manier krijgen we een goed zicht op de te bestellen nummers voor inwoners die bereid zijn zo’n huisnummer te bevestigen. 
 2. Wacht even af
  Nadat de inschrijftermijn is verlopen, plaatst gemeente Berlare een bestelling. Van zodra de nummers in ons bezit zijn, word je hierover ingelicht.
 3. Bevestig het reflecterende huisnummer
  Van zodra je het reflecterend huisnummer hebt, hang je het best zo snel mogelijk op. En denk eraan: streef naar een maximale zichtbaarheid vanaf de openbare weg.
  - Bij voorkeur op de brievenbus, op een hoogte tussen 0,50 en 1,50 meter.
  - Past het nummer niet op de brievenbus? Dan mag het ook op een andere drager worden bevestigd. Op een paaltje of een omheining bijvoorbeeld, op een hoogte tussen 0,50 en 1,50 meter.
  - Indien de voorgevel van het gebouw of de woning zich op minder dan acht meter van het openbaar domein bevindt (de rooilijn), mag het nummer ook op de voorgevel worden bevestigd, vlakbij de voornaamste toegangsdeur en op een hoogte tussen 1,50 en 2 meter.

Appartementen
Appartementsgebouwen hebben meestal niet alleen een hoofdcijfer, maar ook een busnummer per wooneenheid (bijvoorbeeld 33 bus 1). Wie in een appartementsgebouw woont, mag uiteraard ook laten weten dat hij een reflecterend huisnummer wil. We zullen evenwel enkel een hoofdcijfer voorzien en dat bezorgen aan een van de bewoners van het gebouw dat een exemplaar heeft aangevraagd.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies