Herinrichting N467 - doortocht Berlare

Wat?

Het Agentschap Wegen en Verkeer en lokaal bestuur Berlare werken al enige tijd aan de plannen voor een grondige, kwalitatieve heraanleg van gewestweg N467 die dwars door Berlare loopt (Frankrijkstraat, Emiel Hertecantlaan en Brugstraat). 
De weg is aan grondig herstel toe, zowel qua riolering als bovenbouw, én de veiligheid van de zachte weggebruiker moet beter. 

Update oktober 2023: Van visie naar dossier

Nu er overeenstemming is over de inhoud van het project, is het tijd om de visie om te zetten in een concreet dossier. Hierbij zijn heel wat partners betrokken: zo verfijnt het studiebureau de technische plannen en bereiden nutsmaatschappijen de vernieuwing van hun netten voor.

Te verwerven percelen

Om de nieuwe weg te kunnen aanleggen, moeten op een aantal plaatsen private eigendommen worden ingenomen. Alle betrokken eigenaars werden hierover reeds gecontacteerd en geïnformeerd.

De Vlaamse overheid heeft recent een onderhandelingsteam aangesteld om deze eigendommen bij voorkeur via een overeenkomst in der minne te verwerven. Als dit niet zou lukken, kan worden overgegaan tot een gerechtelijke onteigening. We hopen evenwel dat deze onderhandelingen tussen eigenaars en Vlaamse overheid vlot en correct verlopen, zodat bovengenoemde timing haalbaar blijft.

Meer info

Meer info over het project lees je op https://wegenenverkeer.be/werken.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies