Kadastrale gegevens

Wat?

Het kadaster identificeert ieder stuk grond.
Bij kadastrale plannen horen kadastrale leggers. Op zo een legger zie je ondermeer de eigenaar, de oppervlakte (bij benadering) en het kadastraal inkomen. Dit kadastraal inkomen is de basis voor de berekening van de onroerende voorheffing.

De identificatie van een perceel is steeds opgebouwd als volgt: Fusiegemeente, Afdeling, Sectie, Nummer, Exponent. Voorbeeld: Berlare, 2 de afdeling, sectie A, nr. 111a2.

Berlare kent drie afdelingen: Berlare (1ste afdeling), Uitbergen (2de afdeling) en Overmere (3de afdeling).
Ieder perceel heeft een uniek nummer. Als de grond wijzigt (bijvoorbeeld de opsplitsing in twee loten), vervalt het oude nummer en krijgen beide percelen elk een nieuw nummer.

Waar aanvragen?

Voor vragen in verband met het kadastraal inkomen (vaststelling, bezwaar, indexatie, vermindering onroerende voorheffing, vermindering registratierechten…): https://financien.belgium.be/nl/particulieren/woning/kadaster/kadastraal-inkomen

Vanaf 1 juli 2014 worden er geen papieren uittreksels van de kadastrale plannen en van de kadastrale legger meer afgeleverd, rechtstreeks aan de balie. Er worden enkel nog mondelinge inlichtingen gegeven aan eigenaars en huurders. Voor elk uittreksel wordt een aanvraagformulier ingevuld, dat wordt opgenomen in de normale documentenstroom. Meer info via https://financien.belgium.be/nl/particulieren/woning/kadaster/kadastraal-uittreksel.


Meer info

  • Voor algemene inlichtingen of een afspraak met een schatter neem je contact op met Federale Overheidsdienst Financiën via het contactcenter op het nummer 02 572 57 57 (elke werkdag van 8.30 tot 17 uur).

Contact

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies