Rioolaansluitingen

Wat?

Je bent als eigenaar van een woning of andere bebouwde eigendom verplicht aan te sluiten op het rioleringsstelsel, als er één is.
Sinds 1 maart 2017 zorgt De Watergroep voor de aansluiting op de hoofdriolering via een aansluitputje. Dit mag je niet zelf doen! Je woning koppelen aan dit huisaansluitputje doe je wel zelf.

In sommige straten ligt al een gescheiden rioleringsstelsel. Dat is een systeem met twee buizen: één voor vuil water (DWA) en één voor proper water (RWA). Woon je in zo ’n straat? Dan voorziet De Watergroep twee huisaansluitputjes.

Ligt er in jouw straat (nog) geen riolering of twijfel je? Neem dan contact op met de dienst openbare werken.

Hoe aanvragen?

  • Aanvraagformulier afdrukken, invullen en bezorgen (inclusief inplantingsplan en rioleringsplan) aan De Watergroep, Provinciale directie, Oost-Vlaanderen, Koning Boudewijnstraat 46 B-9000 Gent of info.oost.vlaanderen@dewatergroep.be.
  • Rioolaansluitingen via de Watergroep kunnen ook online aangevraagd worden via het formulier op de website.

De Watergroep start een studie op en komt ter plaatse. Binnen de twee weken maken zij jou een offerte over. De Watergroep streeft er naar om na goedkeuring van de offerte, de rioolaansluitng binnen de vier weken uit te voeren.

Na de aansluiting betaal je de effectieve kost van de aansluiting (maximaal het offertebedrag). Voor het bedrag dat 1.000,00 euro (excl. BTW) overschrijdt kan je via dienst openbare werken een tegemoetkoming aanvragen bij het college van burgemeester en schepenen. Deze aanvraag moet vergezeld zijn van een kopie van de betaalde factuur en betalingsbewijs. Het college behandelt de aanvragen driemaandelijks.

Contact

dienst openbare werken:
052 43 25 30
openbarewerken@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies