Hoe klimaatgezond is jouw tuin?

Wat?

Om hitte, droogte en wateroverlast te bestrijden, zijn twee maatregelen cruciaal: vergroenen en ontharden. En waar kunnen we beter starten dan in onze eigen (voor)tuin? Door je hof of terras als een stukje natuur in te richten, heb je niet alleen een aangename en originele plek om te relaxen, je draagt ook bij aan een beter klimaat.

Voortuinadviezen op maat

Provincie Oost-Vlaanderen schonk in Berlare twintig voortuinadviezen op maat aan gezinnen in de Groenstraat, Weidelandstraat en Sint-Pietersstraat. Ze kunnen een voorbeeld zijn voor de hele gemeente. Ook de openbare pleintjes worden door de tuincoach van de provincie klimaatvriendelijk ingericht. 

Tot 750 euro subsidie en gratis afkoppelingsadvies

Als je er bij de heraanleg van je tuin vrijwillig voor zorgt dat afval- en regenater apart worden afgevoerd, kan je daarvoor een gemeentelijke subsidie aanvragen. Ook als je door rioleringswerken in jouw straat verplicht wordt om aan te sluiten op de nieuwe riolering, maak je aanspraak op een tegemoetkoming. 

Je kan in beide gevallen ook een gratis beroep doen op de afkoppelingsspecialist van Aquafin. Dan kom er iemand ter plaatse bekijken wat de mogelijkheden zijn. 

Klimaatgezonde ingrepen uitgevoerd? Laat het ons weten!

Voer jij in jouw tuin klimaatgezonde ingrepen uit? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar vergunningen@berlare.be of post een foto op sociale media met #klimaatgezondberlare.

Contact

dienst vergunningen:
052 43 25 15
vergunningen@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies