Snoeiplan

Wat?

Een groene gemeente betekent ook… heel wat snoeiwerk! En dat vraagt om een goeie snoeiplanning. Het meeste snoeiwerk staat in de herfst en de winter op het programma.

  • Dan staan er geen bladeren op de bomen en kan er goed gekeken worden naar de structuur en de groeiwijze van de takken.
  • Het snoeien brengt minder afval met zich mee.
  • Er komen geen vogelnesten voor in de winter. 

In de zomer wordt er enkel gesnoeid als er gevaar is. Na een storm bijvoorbeeld. We trachten ook altijd de vrije doorrijhoogte te garanderen om geen schade aan voertuigen te veroorzaken. Op vragen om te snoeien om schaduw op zonnepanelen of in de tuin te verminderen, gaan we niet in.

Frequentie

Hoe vaak een boom gesnoeid moet worden, is afhankelijk van soort tot soort. Sommige boomsoorten snoeien of knotten we jaarlijks: platanen en leilindes bijvoorbeeld. Treurwilgen langs het Donkmeer hebben pas om de drie jaar een snoeibeurt nodig en eiken en beuken vragen maar om de vijf jaar een onderhoudssnoei. Dit gaat dan vooral om bomen langs straten, parkings en pleinen. Die snoeien we om te groeien en om te zorgen dat ze gezond blijven. Bij de bomen in onze parken laten we voornamelijk de natuur zijn gang gaan, die worden niet vast in het snoeischema opgenomen.

Contact

dienst openbare werken:
052 43 25 30
openbarewerken@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies